söndag 20 mars 2011

Finlandssvenskt i Tölö

Idag var vi på en första runda av bostadsvisningar: många bomber, några pärlor, ett flertal in-ut-tack och hej. Vissa lägenheter förstår man inte hur någon annan än Helen Keller skulle kunna köpa, medan andra är perfekta, förutom någon viss detalj.

Problemet är just dom här lägenheterna, som är till 90 procent så perfekta att man är villig att tumma på nåt av de fastställda krav som fastslagits. Prövningen idag kom i en lägenhet som hade pefekt läge och kakelugn, men saknade ett sovrum, en lägenhet som hade perfekt planlösning, var renoverad, hade inglasad balkong och parkeringsplats, men var rationellt tråkig, och hade lite fel address.

Den stösta prövningen kom ändå i en lägenhet uppe på Ås, på sjunde våningen, med perfekt utsikt över Tölö, nära till strategiska hållplatser, men lite dum planlösning och ingen diskmaskin.

Dagens roligaste visning var ändå i Tölö, då vi märkte att alla tre par som var och tittade på lägenheten talade svenska sinsemellan... lätt mystisk känsla, och lite synd för mäklaren som bara talade finska :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar